3 gode tips til den dejligste ferie for både børn og voksne

Ferier indbyder til hygge med børnene – uanset om det er efterårsferie, sommerferie eller påskeferie. Som børnefamilie er det drønhyggeligt, at komme lidt væk fra hverdagen og tilbringe noget kvalitetstid sammen. Men ofte kan ferier blive en ligefrem stressende tid, fordi man føler at man skal få en masse ud af tiden sammen – når nu man endelig har ferie. Andre gange kan det være svært at planlægge en ferie, hvor både børn og voksne får slappet af. Hvis du har det på samme måde, kan du læse med her og få 3 gode tips til en dejlig ferie for både børn og voksne.

Skru ned for tempoet
Ja, det virker måske indlysende at man skal skrue ned for tempoet, når man har ferie. Men det kan for mange (især børnefamilier) faktisk være svært. I hverdagen er der så mange ting, der skal nås og derfor kan det virke helt tomt, hvis der er flere dage, hvor der ikke er planlagt noget. Derfor er det vigtigt at skrue ned for tempoet, så der er tid til at I kan hygge jer som familie. Børn har som bekendt godt af at kede sig og føle, at der ikke er noget de skal nå – og det samme har voksne. Nogen har måske nemmest ved at skrue ned for tempoet ved at tage væk hjemmefra, for eksempel i sommerhus eller lignende. Andre kan sagtens gøre det derhjemme – og det er med at gøre, hvad der fungerer bedst for jeres familie. Dermed ikke sagt, at der ikke må være noget planlagt – det handler bare om at gøre, hvad I har lyst til.

Tænk kreativt og spar penge
Selv om en tur i sommerhus eller feriecenter lyder tiltrækkende, er det ikke sikkert at budgettet er til det. Og så er det godt, at en ferie sagtens kan holdes i vante omgivelser! Ved at tænke kreativt og bruge de tilbud, der er i jeres område, kan I få en hyggelig og sjov ferie uden at sprænge budgettet. En tur på stranden er altid et hit om sommeren – ligeledes er en tur i skoven efter kastanjer om efteråret. I kan også kigge på jeres bys hjemmeside, og se hvad der rører sig i lokalområdet. Det kan være der er planlagt en gratis festival eller måske er der gratis børneteater eller andet sjovt. I kan også lave masser af sjov derhjemme: Hvis vejret er godt, er det en oplagt mulighed at lege og spille i haven – stangtennis, badminton eller vandkrig er altid sjovt. Hvis vejret er trist, kan I holde videoaften med slik og dyner i stuen. Alt sammen noget, der er med til at skabe en hyggelig feriestemning – selv om I er derhjemme.

Tag i sommerhus – og invitér vennerne med
Hvis ferien byder på en tur i sommerhus, kan I invitere venner med børn med, så I kan få glæde af hinanden. Godt nok er der flere børn at holde øje med, men I er samtidig også flere voksne til at klare opgaven. Og I får chancen for at tilbringe tid med nogle venner I sjældent ser. I løbet af dagen er der rig mulighed for at børnene leger, eller I kan tage på ture i området – og hvis det samtidig er et sommerhus, der er udstyret med sjove aktiviteter som for eksempel et airhockey bord, er det sjovt for både børn og voksne. Om aftenen når børnene er lagt i seng, er der god tid til at de voksne kan nyde et glas vin, spille et spil og snakke sammen.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.