4 alternativer til kaffemaskinen

Når solen står op og dagen starter på ny, så er det første mange af os danskere gør nærmest i søvne at brygge en kande kaffe. Indtil nu har måden, det foregår på, været at man står op og smider filter, kaffebønner og vand i kaffemaskinen, som man til sidst tænder. Med alle de andre ting i vores hverdag og samfund, der er blevet optimeret eller forbedret gang på gang de sidste par årtier, så kan det ikke overraske, at kaffemaskinen også har fået konkurrence. Man kan måske endda sige, at kaffemaskinen er helt og aldeles forældet, ligesom kassettebånd og slikhår.
En af de smarteste nye opfindelser er kapselmaskine, som kan bruges til at lave alverdens forskellige drikke. Hvis du i stedet for kaffe har lyst til kakao eller urtete, så kan det fås i kapselmaskine og proceduren er den samme. Det går desuden betydelig hurtigere end med en almindelig kaffemaskine, og så er det også meget nemmere.
Et eksempel på en kapselmaskine, der er optimeret til at lave den bedste kop kaffe eller espresso i verden, er nespresso. Det er et mærke og ikke navnet på en bestemt maskine, og det betyder, at du får muligheden for at vælge præcis, hvordan du vil have din kaffe. Ligesom med andre kapselmaskiner går det lynhurtigt, men en af ulemperne her er, at den ikke nødvendigvis har samme udvalg, som de mindre specialiserede versioner – det er dog en byttehandel, enhver rigtig kaffeelsker vil tage og aldrig kommer til at fortryde.
Af andre nymodens innovationer, der revolutionerer vores måde at lave kaffe, kan nævnes timeren, der sætte maskinen i gang på et bestemt tidspunkt, du selv kan justere, så kaffen er klar, når du står op – eller hvornår du nu ellers regelmæssigt har brug for kaffe. Det kan spare både tid og energi, hvilket i mange tilføje kan gøre det nemmere at starte nye vaner såsom at stå tidligt op hver morgen.
Sidst men ikke mindst har vi moccamaster, som er meget mere a la en almindelig kaffemaskiner end de andre, vi har set på. Der er dog den forskel, at almindelige kaffemaskiner ikke er optimeret til at lave den bedst mulige kop kaffe, og med 1520 watt er moccamaster både hurtig og effektiv i sin bryggeproces, hvilket resulterer i en perfekt kop kaffe, som både er god for miljøet og smagsløgene. Den er desuden lavet til at holde i mange år, hvilket især er vigtigt med et produkt, der skal bruges hver dag i forhåbentlig rigtig mange år – måske endda en livstid eller to, for der er da ikke nogen grund til at smide kvalitet ud, når det ikke kun er dens materialer, men også det produkt, det brygger, der er af den højeste kvalitet.
Der er altså flere muligheder nu til dags end den gammeldags kaffemaskine, og det er værd at se på, om noget mere innovativt eller holdbart er en investering, der øger livskvaliteten.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.