4 måder du kan leve et mere bæredygtigt liv

Med al den snak om klimaet og bæredygtighed, der er alle steder, så kan det være, at du også har fået lyst til at gøre bæredygtighed til en del af dit liv. Det kan imidlertid være svært at finde ud af, hvordan man kan gøre det, så det er slet ikke så underligt, hvis du er lidt rundt på gulvet og måske endda frustreret over det. Det er vigtigt, at alle kan blive informerede om, hvordan man lever et mere bæredygtigt liv, så derfor har vi lavet den her liste over fire måder, du kan gøre lige netop det.
Du bør først og fremmest tænke over, hvor og hvornår du bruger fossile brændstoffer. For nogle er det den måde, de varmer huset op på, mens det for andre er noget, de bruger til at komme på arbejde. Det kan dog også ske indirekte, det vil altså sige hvor du ikke selv bruger fossile brændstoffer, men derimod gør brug af noget, der er blevet lavet ved hjælp af dem. Meget af den el, man kan få fra elnettet i Danmark og de fleste andre steder i verden er blevet produceret gennem processer, der ikke er bæredygtige.
I den sammenhæng bør du skifte din bil ud med en cykel, selv hvis din bil er eldrevet. Det er nemlig heller ikke en speciel bæredygtig proces i de fleste tilfælde, når en elbil skal produceres. Det samme gælder som sagt den elektricitet, bilen benytter. Noget andet, som godt nok ikke har noget med miljøet at gøre, er, at det er sundt for dig at få en smule motion, så det er altså en win win situation.
Andre ting du forbruger er typisk heller ikke blevet produceret på en bæredygtig måde. Der er mange andre faktorer på spil her end udledning af drivhusgasser, så det kan være svært at danne sig et overblik og se præcis, hvor meget ens ting har kostet for miljøet. Det er dog altid værd at forbruge mindre, hvis det er muligt, så prøv at købe noget, der holder længe. Sneakers hos Quint og andre produkter, der ikke er de billigste på markedet, kan være dét være både økonomisk og miljømæssigt på lang sigt, fordi kvaliteten er helt i top.
Det sidste vi vil nævne i den her omgang er, at du bare skal forsøge at gøre det du kan, så længe det ikke går ud over dit helbred. Hvis andre kan se, at du trives med en livsstil mere videre, der er bæredygtig, så kan det nemlig være med til at inspirere dem til at gøre det same. Den fjerde måde, du kan leve er mere bæredygtigt liv, er altså ved at være et forbillede for andre, så du også indirekte er med til at støtte miljøet.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.