4 ting du kan forvente at finde i ældres hjem

Vi har alle været hjemme hos bedsteforældrene eller andre ældre mennesker og set nogle ting, som vi ikke normalt ser andre steder enten i vores egne hjem eller hos venner og yngre familiemedlemmer. Det er ting der enten ikke bliver brugt længere eller som af en eller anden grund kun bliver brugt af ældre, måske fordi det kræver tålmodighed eller fordi ingen sætter tid af til at bruge de ting ud over de ældre, som typisk har masser af fritid. Uanset hvad er det nogle underlige ting, og det er lige præcis underlige ting, der er værd at skrive om, så lad os se på fire af de ting, du kan forvente af finde i ældres hjem, men sjældent i de yngre generationers hjem.
Den første ting vi vil se på er en grammofon, som måske er bedre kendt som en pladespiller. Hvis du blev født efter 1990 er det ikke sikkert at du ved, hvad en grammofon er for noget, men det er bestemt en ting, der blev sat pris på i årtierne før CD rommen blev opfundet. En grammofon spiller plader med musik, ligesom CD’er senere blev brugt til. Hvis du først blev født i det nye årtusinde, så ved du måske ikke engang hvad en CD er eller en DVD for den sags skyld – nu til dags går du bare online og finder hvad end du har lyst til at lytte til på YouTube eller iTunes.
Som nummer to på listen har vi garn, for der er tilsyneladende ikke noget ældre mennesker elsker mere end at strikke – i hvert fald ikke kvinderne (ups, er det sexistisk eller bare generaliserende?) Der er typisk lang række forskellige slags garn, alt fra bomuldsgarn og bambusgarn til silkegarn og strømpegarn. Ejeren kan med garanti også fortælle en lang historie om forskellene på dem og hvordan de kom til at bruge strømpegarn til at strikke et halstørklæde.
Den tredje ting du kan forvente at finde i de ældres hjem er katte. Hvis der ikke er en kat eller tyve, så er det nok fordi der er for mange børnebørn til at tage sig af andre små væsener. Der er selvfølgelig også nogle, der foretrækker hunde, men selv de ældre der har en hund eller to, har også et par katte. Det kan være svært at sige om det er ældre, der tiltrækker kæledyr, eller kæledyr der tiltrækker ældre.
Til sidst har vi noget, der findes i mange varianter og som alle ældre har mindst fem forskellige slags af. Det er medicin, og det er i hvert fald ikke mange i Danmark, der vil undvære den slags, når de først kommer op i årene. Det er trods alt medicinen, der har holdt mange af dem i live så længe.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.