5 tips til hvad du kan servere til din champagne

champagne-tapas
Champagne kan nydes til mange lejligheder og champagne kan også nydes til forskellige retter og snacks. Her kommer nogle tips og opskrifter til hvad der kan spises til et godt glas bobler.

1. Sushi og bobler

Sushi er en japansk spise der er blevet meget populær i Danmark og har været det de sidste par år. Sushi fås i mange forskellige slags og typer. Bobler en rigtig god måde at skylle munden efter hver bid af sushi så ganen er klar til et nyt styk sushi. Uanset om det er Nigiri som betyder ”finger” og er sushi rullen med et aflangt stykke risbolle og et fint stykke fisk lagt ovenpå eller maki rullen, som er det sushi med noritang der omkranser et lag ris og forskelligt fyld. Sashimi sushi er også rigtig lækkert. Japansk sushi kan tilbyde meget mere end disse 3 typer af sushi, men det er nok de 2 typer der er mest populært og velkendt. Prøv at give det et forsøg og se hvad du synes.

2. Tapas

Tapas er ligesom sushi også en spise der er rigtig populær. Tapas kan nærmest være hvad som helst i små bidder og retter. En masse forskellige små retter. Tapas er oprindeligt fra Spanien, men er i dag blevet helt afhængig af hvem der forbereder måltidet. Tapas kan være brød i forskellige former for baguette, flutes og andet med alverdens typer af pålæg. Fra serranoskine, parmaskinke, chorizo og andet til forskellige oste. Smørelse i form af smør med forskellige smage, pesto, tapenader og andet er også populært til tapas bordet. Tapas kan være lige hvad man selv har lyst til.

3. Det søde

Bobler er ikke kun til mad, boblerne er også rigtig gode med det søde. Ikke alt sødt er en god kombination med champagnes syre og sødme.
Kransekage som vi kender det fra nytår er en god sød spise med bobler. Frugt desserter og bær er også en god kombination med bobler. Frugtsalat, mandeltærte, syrlig frugtis og generelt desserter der indeholder noget syre sammen med sødmen, men det skal ikke være alt for søde og tunge desserter.

4. Havet og bobler

Champagne er på hjemmebane hvad angår mad fra havet. Mad fra havet som krabbe, rejer, jomfruhummer, hummer, kammuslinger, kaviar og østers. Bobler er også gode med tilbehør til dette som asparges og artiskok så ikke være bange for at servere noget grønt med disse goder fra havet bare fordi du skal have bobler til.

5. Snacks

Det sidste som nok også er lidt anderledes men ikke desto mindre så dur den til champagne. Velkendte og vellidte chips og popcorn. En nem snack at servere og de fleste kan lide i hvertfald den ene af delene. Det salte i chips og popcorn går godt med det tørre i en champagne.

Effektive møder

Billige sokker direkte i din postkasse

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *