Dette er opskriften på en græsk mandelkage. Du skal bruge en del æg og masser af mandler i kagen. En særdeles lækker kage.
Amygdalopita
En lækker græsk nøddekage
Ingredients
- Kage
- Mandler, pulveriseret - 500 g
- Vaniljesukker - 1 spsk
- Æg - 14 stk
- Brødkrummer - 2,5 dl
- Kanel - 2 tsk
- Bagepulver - 1 spsk
- Sukker - 1,5 dl
- Sirup
- Sukker - 3 dl
- Vand - 3 dl
- Saften af en citron
Instructions
Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem let. Tilsæt sukker og pisk grundigt. Kom bagepulver og vaniljesukker i og rør det rundt i blandingen.
I en anden skål blandes brødkrummerne med halvdelen af mandlerne. Kom brødblandingen i æggeblandingen lidt efter lidt under omrøring.
Kom blandingen i en smurt bageform og strø resten af mandlerne hen over kagen. Strø også kanel ud over kagen og bag den i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
I mellemtiden laves en sirup af sukker, vand og citronsaft ved at koge det op. Rør hele tiden godt rundt og tag det af varmen, når det har fået den rette konsistens. Lad det køle af.
Når kagen er færdig skæres der ridser på den ene side og den anden side og siruppen hældes over. Lad det køle lidt ned og server.
Skriv et svar