Brug nitrilhandsker mod kemikalier

Kemikalier findes i næsten alt, vi dagligt er i kontakt med. Kemikalier bruges til eksempelvis rengøring og er at finde i for eksempel make-up og tekstiler. Der er god grund til at undgå for meget kontakt til kemikalier. Det kan medføre allergier. Derfor kan det i nogle tilfælde være en ide at benytte sig af et par nitrilhandsker. For eksempel bruges det til rengøring.

Kemikalierne kan være skrappe mod hudens barriere og kan medføre allergier. Allergi viser sig ved rødme, kløe og tørre hænder. Men ved brug af nitrilhandsker kan man begrænse hudens kontakt til allergifremkaldende kemikalier. Handskerne kan desuden bruges steder, hvor man vil undgå smitte. Det kan for eksempel være på sygehuse eller i fødevarebranchen.

Hvad er nitrilhandsker?

Gummihandsker kan fremstilles af mange forskellige slags materialer. Der findes både handsker lavet af latex, naturgummi og nitril. Det kan være en fordel at bruge nitrilhandsker. Det er det af den grund, at nitril er et syntetisk materiale. Syntetiske materialer er ikke allergifremkaldende, som latex eller naturgummi er. Desuden har nitrilhandsker en meget god holdbarhed.

Hvornår skal man bruge handsker?

Brug af gummihandsker kan være gode ved arbejde med eksempelvis rengøringsmidler. Det kan også være hårde produkter, man bruger i en frisørsalon. Dette er med til at beskytte hændernes sarte hud. Det forebygger allergier, og samtidig undgår man at slide for meget på hudens barriere. Nitrilhandsken er et oplagt valg for rigtig mange. Handsken sidder godt til på hånden.

Der er god grund til at undgå og forebygge allergi. Allergi i sig selv er ikke livsfarlig. Dog kan det være irriterende, da det kan klø rigtig meget. Så snart man er ramt af allergi, kan man ikke helt undgå det. Antihistaminer kan lindre symptomerne. Normalt producerer immunforsvaret selv antistoffer. De her antistoffer beskytter huden mod mikroorganismer.

  • Undgå tæt kontakt til kraftige kemikalier. De findes særligt i rengøringsmidler. Et forebyggende produkt er brug af gummihandsker. Helst med nitril.
  • Allergi er en ufarlig lidelse, men kan være meget forstyrrende og irriterende for huden.
  • Brug af handsker er en fordel steder, hvor man vil begrænse smitte og overførsel af bakterier.
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.