Burgerboller

Verdens bedste burger, er den burger der er lavet helt fra bunden af.  Her får du opskriften til nogle traditionelle gode burgerboller. Ønsker du en lidt sundere og mere mættende variant, kan du erstatte 25 pct af melet med fuldkornshvedemel eller grahamsmel.

Fede artikler lige her: Sliced.dk

Burgerboller

By februar 20, 2013

En god burger skal laves for bunden og det gælder i den grad også burgerbollen. Her får du en god opskrift på nogle lækre burgerboller.

Ingredients

Instructions

Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt mælk og vand heri. Lad det køle lidt af og tilsæt dernæst gæren og rør gæren ud i blandingen.

I en stor skål tilsættes melet, sukker og salt. Under omrøring hældes smørblandingen i, indtil det ikke kan røres rundt med et piskeris mere. Brug derefter hænderne og ælt det hele godt i minimum 5 minutter til dejen er lind og blød. Der kan også bruges en køkkenmaksine eller en håndmixer med dejkroge på højeste trin i 5 minutter.

Lad derefter dejen hæve tildækket i minimum en time.

Form derefter burgerbollerne i 12 lige store dele og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere en halv time.

Forvarm ovnen til 200 grader (175 grader varmluft), pensl bollerne med et sammenpisket æg, drys med sesamfrø og bag dem i 10-12 minutter.

Print
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *