Her får du opskriften på en chokoladekage med et twist. Der skal nemlig hvid chokoladefrosting til, der virkelig giver kagen et godt pift. Den er svampet og super lækker.
Chokoladekage med Hvid Chokoladefrosting
Verdens bedste chokoladekage kunne det godt tænke sig at blive. Perfekt til hver en hyggestund.
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 1 kage
Ingredients
- Chokoladekage
- Mørk Chokolade - 100 g
- Æg - 3 æg
- Mørk kakao - 1,5 dl
- Bagepulver - 1,5 tsk
- Vanilliestang - Korn fra 1 stk
- Smør - 200 g
- Kogt vand - 200 g
- Salt - 1 tsk
- Hvedemel - 250 g
- Ínstant kaffe, stærk - 1 spsk
- Brun farin - 5 dl
- Hvid Frosting
- Hvid Chokolade - 200 g
- Smør - 2,5 dl
- Flormelis - 2,5 dl
Instructions
Smør en stor bageform, eventuelt en medium springform med olie eller smør. Forvarm ovnen til 190 grader.
I en gryde blandes kaffepulver, chokolade og vand. Sørg for at varme den langsomt op under omrøring og kun lige indtil massen er ensformig. Bliver det for varmt skiller chokoladen!
Pisk smør sammen med brun farin til det er godt luftigt og tilsæt et æg ad gangen. Under omrøring tilsættes mel, bagepulver og salt. (det er en fordel at bruge en sigte, så du får små fine mængder i). Slut af med at tilføje kakaoblandingen (stadig under omrøring) lidt efter lidt.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Du ved, den er færdig, når du stikker en tandstik i, og der ikke hænger dej på, når du tager den op igen.
Nu skal den hvide frosting laves.
Smelt den hvide chokolade i et vandbad, og lad det køle af.
I en anden skål piskes flormelis og smør luftigt. Langsomt tilsættes den afkølede hvide chokolade i smørcremen, og der skal fortsat piskes godt til det hele er cremet og og luftigt.
Når kagen er kølet af, deles den i to og der kommes frosting i midten og på toppen af kage.
Velbekomme
Skriv et svar