Culottesteg I Ovn

En Culottesteg er et lækkert stykke kød, der er relativt billigt i forhold til oksemørbrad og oksefilet. Alligevel kan det smage fantastisk, hvis man tilbereder den ordentlig. Gør man ikke det, kan man hurtigt ende med en tør og kedelig steg.

Culottesteg I Ovn

By februar 24, 2013

Her er opskriften på Culottesteg stegt i ovn. En grundig opskrift, så du er sikker på at få en god og saftig steg.

  • Cook Time : 1 timer minutes
  • Yield : 6 personer

Ingredients

Instructions

Forvarm ovnen på 225 grader.

Sørg først og fremmest at få fat i en culottesteg af god kvalitet hos en ordentlig slagt. Så er du sikker på, det bliver godt.

Når du skal til at tilberede stegen, er det vigtigt at man skærer overskyndende fedt og sener væk. Husk også at ridse fedtlaget. Gnid den godt med salt og peber.

Brun den eventuelt på panden ved høj varme et par minutter og gør fedtlaget sprødt.

Sæt stegen på en bagerist med et fad nedenunder (gerne med lidt løg, boullion og vand i), så saften opfanges. Det skal nemlig bruges til en god sauce.

Steg den i ovnen i 10 minutter ved høj varme og skru derefter ned på 160 grader i en halv til hel time. Brug et stegetermometer. Stegen er færdig, når centrumtemperaturen er på omkring 58 grader.

Lad stegen trække 10 minutter inden der skæres i den.

Så burde du have en lækker, saftig og mør culotte tíl dine flødekartofler, bagekartofler eller hvad du har lyst til at servere til.

 

 

Print
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.