En Culottesteg er ikke altid nem at lave. Der skal ikke megen fejlbehandling til, før den bliver tør og sej. Til gengæld kan man også lave den mest saftige, møre og lækresteg. Uanset om den forberedes på grill eller i ovn, så er det vigtigt med et stegetermometer.
Culottesteg På Grill
Culottesteg smager rigtig godt, hvis den tilberedes ordentlig. Her er en nem og god opskrift på en god og smagfuld Culotte.
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 1 time minutes
- Yield : 6 personer
Ingredients
- Vand - 2 dl
- Sojasauce - 1 dl
- Sukker - 2 spsk
- Ingefær, stødt - 1 tsk
- TImian - 1 tsl
- Hvidløg - 1 fed
- Culottesteg, renset og udbenet - 1 stk
Instructions
Rens stegen for overskydende fedt og sener. Rids på begge led i fedlaget.
I en stor pose blandes en mariande alle de øvrige ingredienser. Læg culottestegen i posen og ryst godt rundt så marinaden fordeler sig. Luk posen og kom posen med steg ind i køleskabet i minimum nogle timer.
Tag stegen ud af posen, når det har trukket i køleskabet og se om du ikke kan få marinaden tilbage i en lille skål.
Husk at grillen skal være en kuglegrill!
Tænd grillen op og når den er klar lægges stegen i grillen (i en foliebakke) og låget lægges på. Stegetiden afhænger af størrelse og varme fra grillen, så brug et stegetermometer til at finde ud af, når stegen er klar. Den er færdig, når centrumtemperaturen er på omkring 58 grader.
Husk at lade stegen hvile i mindst 10 minutter, inden der skæres i den. Under hviletiden kan resten af mariande passende bruges som sovs. Kom den i en gryde (sammen med saften fra stegen i foliebakken) sammen med lidt vand og kog op.
Server sammen med kartoffeltilbehør af egen valg.
Ligeså god som den man kan få på restaurant Herthadalen
Skriv et svar