De 3 største udgifter i løbet af livet

Det kan være dyrt at være menneske i vores samfund, hvor forventninger er, at man klæder sig pænt og opretholder et pænt og nydeligt hjem. Men hvad er egentlig de dyreste ting, den typiske dansker betaler for, i løbet af sit liv?
For nogle er det første der kommer til tankerne måske de begivenheder, som har kostet mest, om det så er en rund fødselsdag, børnenes konfirmationer, eller et bryllup eller to, hvilket i det sidste eksempel også kan føre til udgifter til en advokat. Det er muligt de sammenlagt bliver en af de største udgifter, men så skal man enten have mange børn, blive gift og skildt mange gange, eller bare bruge overordentlig mange penge på noget, som hurtigt går hen og bliver et minde uden anden værdi.
En ting de fleste danskere køber mindst en gang i løbet af sit liv er en bil. Man kan selvfølgelig spare penge ved at købe brugt bil, men der er nu engang mange fordele ved at købe ny, hvis man har råd til det. De fleste har dog ikke råd til ny bil uden at tage et lån, og selv hvis de har råd, er det ikke svært at finde bedre ting at bruge pengene på. Hvis halvdelen af alle danskere, der køber ny bil, i stedet købte brugt, så ville vi spare nok penge hvert år til at forsørge op til otte millioner mennesker verden over, som lige nu sulter ihjel eller dør af tørst. Der er mange andre luksusudgifter vi ville kunne spare på, som i sidste ende gør os hver især i stand til at redde flere liv end en Falckredder gør.
De fleste har nok huskøb som den største singulære udgift i løbet af deres liv. Det er normalt at tage et lån for at have råd til sit første hus, og det kan være et stort lån eller et meget stort lån alt efter ens krav til luksus og forventninger til fremtiden med hensyn til afkom. Eftersom vi lige før snakkede om, hvor normalt det er at købe bil, er det også værd at nævne de yderligere udgifter, det kan medføre, når man køber hus. Det er for eksempel et krav for mange, at der er en carport eller som minimum plads til en.
I de lande hvor uddannelse ikke er gratis som for eksempel USA kan dét være en af de største udgifter – især hvis man har råd til at sende børnene til et af de såkaldte ’Ivy League’ universiteter. Hvis man er rig nok til det er man dog rigere end de fleste, men selv de fattigere dele af den amerikanske befolkning har typisk store udgifter til uddannelse, og det er noget, mange er nødt til at tage lån for at få råd til. Dem der ikke kan tage et stort nok lån arbejder enten fuldtid nogle år før uddannelsen eller deltid under uddannelse, eller begge dele.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.