Den perfekte spisestue

Spisestuen er med tiden blevet et af hjemmets primære rum. Det er her familien samles til måltider, aftener med brætspil, lektielæsning og det er også her middagsselskaber afholdes. Din spisestue har derfor mange formål og det er ikke uden betydning, hvordan du indretter dig. Det er vigtigt at skabe et rum, der kan opfylde alle funktioner på tværs af hinanden og jo flere mennesker i er i hjemmet, jo flere ønsker og krav vil der være til spisestuen.

Først og fremmest skal du have klargjort, hvilke krav der er til spisestuen og her er det som sagt en god ide at tage resten af husstanden med på råd, da alle har hver deres ønsker. Når dette er lagt fast, kan du påbegynde din inspirationsrejse mod at skabe din nye spisestue.
Skab rammerne
Start med at vurdere, hvilket elementer der ikke kan undværes i spisestuen og her skal du først og fremmest tænke på de basale ting, fx bord, stole ekstra opbevaringsplads i form af et skab eller lignende. Er der nok skabsplads eller anden form for opbevaringsmulighed i spisestuen? Hvis ikke skal der tages højde for, hvor de resterende elementer skal være. Det kan også være du har det pæne stel, vinglas, eller serveringsfade opbevaret i et andet rum og at du nu påtænker at prioritere plads til disse i din nye spisestue i stedet.

Er spisestuen indrettet på nuværende tidspunkt, kan det være en udfordring at se alle de muligheder det rummer, men forestil dig et tomt rum og se hvor tankerne leder dig hen. En anden metode du kan gøre brug af, er at lave en plantegning for rummet. Det kan nogle gange være lettere at se mulighederne i et værelse, når det kommer ned på et papir og er tomt. Vær dog opmærksom på at det er meget vigtigt du laver tegningen i et korrekt størrelsesforhold, da du eller vil opleve at de elementer du har plads til på tegningen, ikke nødvendigvis kan være i spisestuen.

Mellem plantegningen af din nye spisestue og trinnet hvor møbler og andre større elementer skal placeres er der et ekstra trin, klargøring af rummet. Her er der tale om gulve, vægge og loft. Det er klart bedst at male eller tapetsere vægge inden spisestuen fyldes med elementer.
Møbler til spisestuen
Som før nævnt er det mest fordelagtigt at starte med at placere de større elementer i rummet, det vil hjælpe med at skabe et bedre helhedsbillede af rummet. Her er der naturligvis tale om et spisebord med dertilhørende stole. Du bør som udgangspunkt altid vælge dine grundelementer i en god kvalitet, da det er disse elementer du vil benytte på daglig basis og de skal derfor kunne modstå hverdagens brug. Overvej hvilket bord du vil have og hvilke stole der vil passe bedst til. Skal det være et smukt bord eller er det mere vigtigt at det er praktisk og let at rengøre? Denne tankegang kan du bevare når du bevæger dig igennem elementer som spisebordsstole, pendler, tæpper, opbevaringsplads osv. Der er et hav af muligheder på markedet og ét krav/ønske udelukker ikke nødvendigvis det andet.
Gør det personligt
Ligesom ved de resterende dele af boligen, er der flere måder du kan gøre spisestuen personlig på. Har du arvegods, interesser eller minder fra en ferie der vækker glade minder, kan du med fordel inddrage dem i din boligindretning. Her er der både tale om dekoration til vægge i form af private billeder fra ferier o.l., stellet fra dine bedsteforældre, værtinde blomster, præmier fra konkurrencer eller måske den pokalen fra den lokale fodboldturnering fra sidste års sommerfest.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.