Den Underlige Måde Jeg Blev Vild Med Fodbold På

Det er ikke nogen hemmelighed, at fodbold er Danmarks nationalsport, og at vi endda er rimeligt gode til den på den internationale bane. Underligt nok, så sagde fodbold mig aldrig rigtigt noget. Måske var det fordi jeg ikke var særligt atletisk anlagt, og derfor forbandt fodbold med de pinlige idrætstimer, hvor jeg altid blev valgt sidst når der skulle spilles? Jeg forstod i hvert fald ikke hvorfor folk gik så meget op i hverken at spille eller se fodbold. Bolden bliver sparket rundt på en bane af 22 mennesker, og når den ryger ind i et net flyver tilskuerne op fra deres stole og går helt amok. Videospil var mere min stil: jeg kunne sidde og spille dem i timevis, og det var her jeg fandt min spænding. For mig at se gav det mere mening: her kunne man have det sjovt uden at svede, og man var selv en del af det der skete, modsat publikum til en fodboldkamp. På sigt lærte jeg dog at forstå fodbold, og det var faktisk takket være videospil.

Efter folkeskolen tog jeg nemlig på efterskole, hvor min passion for videspil fortsatte, og min mangel på forståelse af fodbold gjorde det samme. Her fik jeg dog nogle venner, som både gik op i fodbold og i videospil. Det første år snakkede vi primært videospil når jeg var sammen, og hvis de begyndte at snakke fodbold med hinanden fandt jeg bare noget andet at lave. Det hele ændrede sig dog, da de introducerede mig til FIFA. Jeg var lidt skeptisk overfor at skulle spille et fodboldspil. Men de gjorde mig opmærksom på, at jeg aldrig havde stillet mig på bagbenene overfor noget lignende før. Jeg gik ikke op i skydning, men spillede alligevel skydespil. Jeg tog aldrig ud at spille bowling, men gjorde det gerne på min Wii. FIFA var bare et spil, fuldstændigt ligesom de andre, og jeg burde ikke lade det forvirre mig at det handlede om fodbold. Jeg måtte give dem ret.

Jeg ved ikke om de havde planlagt det eller ej, men ligeså langsomt begyndte jeg at få øjnene op for virkelig fodbold også. Jeg tror ganske enkelt det handlede om, at videospillet endelig lærte mig nok om fodbold til, at jeg kunne værdsætte det udenfor computeren også.

Jeg lærte mange ting ved at gå på efterskole, men det her er sjovt nok den, jeg husker bedst. I dag er jeg den der råber højst, når vi ser landskamp i fjernsynet, og jeg er også blevet ganske god til selv at sparke til en bold. Det er helt sikkert en underlig måde jeg er blevet vild med fodbold på, men gør det noget? Jeg tror at alle ender med at værdsætte fodbold på deres egen måde.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.