Det Behøver Ikke Være Irriterende Komplekst at Indrette Hjemmet

Der findes ikke en eneste dansker, der ikke ville ønske, at deres hjem så bare en anelse federe ud. Der er nu bare ikke noget, der er nær så dejligt, som at komme hjem til et lækkert indrettet hjem efter en lang arbejdsdag. Det gør så meget for følelsen af hjemlighed og afslapning. Når alting i hjemmet bare spiller sammen, og det hele er rent og flot, så er det som om rodet i ens hjerne begynder at indrette sig på samme måde. Alting bliver mere overskueligt, og vi kan ligesom lægge bekymringerne til side for en stund, og bare være til stedet med vores familie.
Men i ligeså høj grad, som at alle gerne vil have et lækkert indrettet hjem, så er det også de fleste der ikke aner hvor de skal starte. Det virker som en kæmpe opgave sådan virkelig at gøre ens hjem flot og hjemlig. Det ser så nemt ud i magasinerne og til udstillingerne, men eksperimenterne derhjemme har det med at gå galt eller aldrig komme i gang.
Men det behøver faktisk hverken være irriterende eller komplekst at komme i gang med indretningen af hjemmet. Det eneste du skal gøre er, at planlægge tingene lidt først. Tag nogle små skridt, og når du har taget nok af dem, så er du faktisk i hus.
Start med at finde en blok papir, og en kuglepen eller blyant. Nu skal du til at skrive de ting ned, der gør et hus eller en lejlighed til et ”hjem” for dig. Her kan det være en god idé at starte helt tilbage i barndommen. Det er her vi danner os vores første indtryk af, hvad et ”hjem” rent faktisk er, og det er altså derfor et godt sted at finde de elementer der er vigtige for dig. Der er ikke to mennesker der er ens, så du er nødt til at kigge i din egen fortid for, at gøre det til noget der føles hjemlig for dig. Hvis du har en partner, så bør I begge gå igennem denne øvelse sammen.
Tænk derefter tilbage på de andre hjem du har haft igennem tiden. Hvad er det første visuelle indtryk der rammer dig? Det kan være et bestemt maleri eller objekt. Måske en Louis Poulsen lampe, eller et gammelt ur der hang på væggen. Det virker måske overfladisk, at Louis Poulsen lamper kan gøre noget til et hjem, men kun hvis man misforstår tanken. Idéen er ikke at det er en bestemt designer, der laver mere ”hjemlige” ting. Hvad der gør noget hjemlig er derimod noget subjektivt, og det har ofte en direkte sammenhæng med de objekter, vi lagde mest mærke til, da vi var børn og voksede op i vores barndomshjem.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.