Empanadas er en slags kage (usødet) der er fyldt med grøntsager og kød. De spises som små snack til tapasbordet.
Empanadas
- Cook Time : 60 minutes
- Yield : 4 personer
Ingredients
- Gær - 10 g
- Mel - 5 dl
- Vand, lunkent - 1 dl
- Salt - 0,5 tsk
- Tomater, grofthakket - 2 stk
- Smør - 4 spsk, blødgjort
- Æg - 1 stk
- Olivenolie - 3 spsk
- Rød peber, grofthakket - 1 stk
- Hvidløg - 2 fed
- Grøn peber, grofthakket - 1 stk
- Løg - 1 stk
- Tun i olie eller vand - 1 ds
Instructions
I en skål udrøres gæren i det lunkne vand. Smør, mel og salt tilsættes under omrøring/æltning til du har en ensformet dej. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i en halv times tid.
Forbered fyldet i mellemtiden:
Svits løg og hvidløg i en god portion olie på en varm pande i nogle minutter. Tilsæt tomater og begge peberfrugter og skru ned til middel varme.
Hak tunen fint og kom det på panden. Rør rundt og lad det stå og simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den er ca. 3-5 mm tyk. Skær dejen ud i 12 cirkler og pensl kanterne med æg. Kom lidt af fyldet på midten. Fold dine empanadas sammen og tryk kanterne sammen med en gaffel.
Bag dem i ovnen i 15 minutter på en bagepapirklædt bageplade indtil de er gyldne.
Skriv et svar