Få farve på efterårshaven

Selvom havesæsonen er ved at være ovre, er der stadig projekter du kan hygge dig med her til efteråret – og som du kan bruge lidt ekstra tid på, hvis du har efterårsferie. Du behøver ikke at have rutinerede grønne fingre, for at få haven til at se godt ud. Og oktober er den helt rigtige måned at gå i gang, for at haven er pæn vinteren over og blomstrer flot i foråret.

Få farve i krukkerne
Når sæsonen bevæger sig fra sommer til efterår, afblomstrer de fleste af havens planter – men der er stadig mange fine muligheder der giver liv og farve, når det kommer til efterårskrukkerne. Som det første skal man være opmærksom på, at de planter man gerne vil have kan tåle frost, da efteråret pludselig bringer nattefrost med sig. Derudover er det vigtigt, at de bliver plantet i en jord, som har et højt næringsindhold, da krukken er et lukket miljø og rødderne har dermed ikke mulighed for at søge næring og væske andre steder.

Hvis du gerne vil have godt med farve, findes der både juleroser, lyng, alpevioler og pyntekål – hvis du er mere til, at der skal være noget grønt, er der planter såsom husløg, buskbom og vindheks. Alle disse planter er utrolig smukke på hver deres måde og de kan tåle efteråret og vinterens hårde vejr.

Plant i efterårsjorden
Mange tror, at man ikke kan plante noget om efteråret, fordi planterne vil dø eftersom frosten lige så stille sætter ind ¬– men det er ikke rigtigt. Der er naturligvis mange planter, som ikke skal sættes i jorden om efteråret, men der findes flere forskellige slags, som hårdføre nok til at overleve.

Blomsterløg
Hvis du gerne vil have et flot flor i haven til foråret, er det nu løgene skal sættes i jorden. Det kan både være krokus, tulipaner, påskeliljer eller noget helt fjerde. Når de lægges i jorden, skal spiren vendes opad, de skal graves ned til 3 gange løgets højde og de behøver ikke at blive vandet.

Hækplanter
Efteråret er den mest optimale tid på året at plante hækplanter. Den fugtige jord giver den perfekte grobund til rødderne, som dermed har mulighed for at danne et ordentlig rodnet, inden foråret springer ud. Det er ofte et større arbejde og en lang ventetid der følger med, når man skal plante hæk – men i dag findes der muligheder, som kan gøre det noget lettere. Med en prima færdig hæk kan du selv vælge, hvilken højde hækken skal have fra starten af, når den skal plantes. Derudover findes der et væld af forskellige slags hække, så man ikke behøver at gå på kompromis af den grund.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.