Endnu en super opskrift på en lækker spansk dessert. Det er egentlig en form for bagt vaniljecreme. Lækker og en anderledes dessert, man ikke får ofte herhjemme. Den kan dog være svær at lave korrekt, så sørg for at følge instruktionerne til punkt og prikke.
Flan
Dejlig, sød og lækker vaniljedessert. En smule kompliceret men som regel al besværet værd.
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 1h 30 min
- Yield : 4 personer
Ingredients
- Mælk - 0,5 liter
- Æg - 3 stk
- Rørsukker - 2 dl
- Kanel, stød - 2 tsk
- Rom - 1 spsk
- Vanillesukker - 1 tsk
- Muskatnød - 1 knsp
- Evt lidt reven citronskal
Instructions
Tænd ovnen på 150 grader.
I en stor, tykbundet gryde hældes mælken i. Tilføj kanel, lidt citronskal, muskatnød og rom i mælken. Bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Lad det køle af før videre brug.
Opvarm derefter en pande med og tilsæt en tredjedel af sukkeret. Varm det op indtil sukkeret er karameliseret og hæld det straks i 4 ildfaste kopper til servering (afhængig af hvor mange personer, der laves til).
I en lille skål piskes æg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsæt nu den afkølede mælkeblandingen igennem en si, lidt ad gangen og under omrøring hele tiden.
Hæld nu blandingen i de 4 kopper og placer kopperne i en bradepande med et par cm vand i. Bag dem i ovnen i ca 1½ time. Lad dem køle af før servering.
Skriv et svar