Focaccia spises meget i Italien. Det er et madbrød med masser af smag og masser af olivenolie.
Focccia
Focaccia er et lækkert madbrød, og her får du opskriften på en relativt simpel focaccia.
- Cook Time : 2h 00 min
- Yield : 8 personer
Ingredients
- Olivenolie - 2,5 dl
- Lunkent Vand - 2,5 dl
- Gær - 40 g
- Salt - 1 spsk
- Groft salt - 2 tsk
- Hvid peber - Efter smag
- Durummel - 500 g
- Tørret Rosmarin - 2 tsk
Instructions
I en lille skål udrøres gæren i det lunkne vand.
I en anden stor skål blandes mel, olivenolie og salt. Gærblandingen tilsættes under omrøring og æltes godt til dejen er lind og blød men stadig noget klæbrig. Husk derfor hele tiden at have mel på hænderne.
Kom dejen i en bradepande og lad den hæve i en time. Pensl nu dejen med olivenolie, drys med groft salt, hvid peber og rosmarin. Lav små fordybningen i dejen med fingerspidserne.
Bag focacciaen i oven i 45-60 minutter ved 200 grader. Tag den ud af ovnen og pensl igen med olivenolie. Lad brødet køle af før servering.
Skriv et svar