Fremtiden Ser Dyster ud Hvis Vi Ikke Slapper Lidt Af

Alle mennesker har så travlt for tiden, og det er på ingen måde sundt for os. Hvis du læser denne artikel, så ved du nok inderst inde godt, at du er alt for stresset, og at det ikke holder i længden. Hvornår tog du sidst en dyb indånding, og slappede helt af? Prøv at gøre det nu. Træk vejret langsomt ind, og fyld lungerne helt op. Måske tager det 5 sekunder, måske længere. Når lungerne er fyldte, så hold vejret i 2 sekunder, og pust så ud. Gentag det 8-10 gange, og læs så videre i denne artikel.
Nu føler du dig nok mere afslappet. Hvis du altså har fuldt åndedræts instruktionerne ovenover. Hvis du ikke har fulgt dem, så sidder du nok i den fælde der siger ”Jamen den slags har jeg ikke tid til!”. Vi snakker altså en øvelser, der varer max 1 minut og 10 sekunder, og som vil gøre din dag langt mere overskuelig og behagelig. Hvis du ikke giver dig selv tid til det, så er det klart du er stresset: for så er din prioritering helt i hegnet.
Ser du, uanset hvor mange opgaver du har på dagens todo liste, så er der ikke en eneste af dem, du bør prioritere over din sundhed og dit velbehag. Hvis du glemmer dig selv, så bliver du langt mindre produktiv: du får ikke taget pauser, og du ender med at brænde sammen. Hvis det sker, så vil din todo liste kun vokse og vokse, og alt blive endnu værre. I sidste ende, så har du vel også en personlig grund til, at lave alle de ting du har på todo listen. Er det ikke for at kunne tjene penge, så du kan tage dig godt af dig selv? Hvad nytter det at have penge til at pleje sig selv, hvis man hele tiden gør det modsatte ved at knokle hårdere end man kan holde til?
Så stop nu op, og tag dig af dig selv. Spørg dig selv hvad der skal til for, at du kan slappe mere af i hverdagen. Måske nogle hay puder på arbejdspladsen vil kunne minde dig om, at tage en slapper en gang imellem. Eller hvad med en god kop kamille-te midt på dagen, hvor du tvinger dig selv til at tage 10-15 minutter for dig selv, mens du drikker den? Find de her pauser i løbet af dagen, hvor du kan reflektere over hvad du laver. Lad din hjerne komme lidt ned i gear, så du kan tage det roligt, og ikke brænde dit lys i begge ender. Du skal nok nå det hele: det kræver bare, at du passer på dig selv, og ikke lader tingene blive uoverskueligt. Det er typisk når vi stresser, at vi mister overblikket. Det eneste der skal til for igen at få overblikket tilbage, er en kort pause.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.