Kanelsnegle stammer faktisk fra Sverige, og her er en god gammel svensk oprindet opskrift på gode, saftige og søde kanelsnegle.
Gammeldags Kanelsnegle
God opskrift på traditionelle kanelsnegle fra det svenske køkken.
Ingredients
- Smør - 175 g
- Mælk - 5 dl
- Kardemomme, stødt - 2 tsk
- Æg - 1
- Hvedemel - 15 dl
- Sukker - 2 dl
- Gær - 50 g
- Salt - 1 tsk
- Smør (blødgjort) - 100 g
- Brun Farin - 1 dl
- Kanel - 1-2 tsk
Instructions
I en lille gryde smeltes den store portion smør i mælken. Lad mælken køle af, så det kun er fingerlunkent. Opløs gæren i mælkeblandingen og tilsæt salt, sukker og kardemomme under omrøring.
Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt det hele indtil dejen er glat og lind. Lad dejen hæve tildækket i tre kvarters tid.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt. Rul den ud til en stor og tynd firkant.
Lav fyldet ved at piske den anden portion blødgjorte smør sammen med kanel og brun farin.
Smør det på dejen og rul dejen sammen til en pølse. Skær den ud i skiver på 1-2 cm tykke. Kom dem på en bagepapirklædt bageplade, pensl med æg og lad dem efterhæve tildækket i 60 minutter.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter, og server dem lune.
Skriv et svar