Grove Speltboller

Vi har ikke godt af at spise alt det hvide brød, så her er en opskrift på lækre speltboller med både solsikke- og græskarkerner. De kommer til at smage bedst, hvis de får lov til at koldthæve og stå i køleskab natten over.

Grove Speltboller

By februar 21, 2013

Grove speltboller er guf for både smagsløgene og maven. Perfekt til Brunch eller til morgenbordet.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 25 minutes
  • Yield : 12 stk

Ingredients

Instructions

Du skal bruge en køkkenmaskine eller håndmixer med dejkroge til denne opskrift.

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker.

Under omrøring tilsættes fuldkornsspeltmelet. Tilsæt græskarkerner og solsikkekerner.

Kom speltmelet  i lidt af gangen og vurder selv, hvor meget dejen kan tage. Det afhænger af melets kvalitet. Dejen skal være blød og lind.

Form bollerne med en spiseske og læg dem på en bageplade med bagepapir (eller en spækbræt, hvis ikke der der plads til en bageplade i køleskabet) og dæk dem til med folie.

Sæt dem i køleskabet (gerne i 12 timer)

Tag gerne bollerne ud en halv time inden, de skal i ovnen, så de kan "vågne". Bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter.

 

Tilsæt hvedemelet lidt af gangen under omrøring

Print
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *