Herhjemme er vi mest vant til at se Gullash som en gryderet, men i dets oprindelsesland, Ungarn, spiser man den faktisk som en suppe. Her får du opskriften på en traditionel Gullash Suppe.
Gullash Suppe
En traditionel og god opskrift på Gullash Suppe.
- Cook Time : 1h 30 min
Ingredients
- Oksekød i tern - 500 g
- Paprika - 3 spsk
- Olivenolie - 3 spsk
- Hvidløg - 3 fed
- Kommenfrø - 1,5 tsk
- Løg - 1 stk
- Persille - 1 hndf
- Gulerod - 1 stk
- Tomater - 2 stk
- Selleri stilk - 1 stk
- Pastinak - 1 stk
- Kartofler i tern - 300 g
- Peberfrugt - 1 stk
- Oksefond - 2 liter
Instructions
Start med at klargøre grøntsagerne. Hvidløg, løg, tomat og persille skal hakkes fint. Selleri, gulerod og pastinak skal skrælles og hakkes fint. Peberfrugten skal skæres i tynde skiver. Kartoflerne skal skæres i små tern.
I en stor gryde svitses hvidløg og løg i olivenolie et par minutter. Tilsæt Peberfrugt og steg det yderligere 1 minuts tid. Tilsæt nu oksekødet i tern og paprika og lad det brune.
Tilsæt oksefonden og lad det simre ved svag varme i 30-40 minutter.
Tilsæt nu pastinak, kartofler og gulerod i suppen og lad det simre i yderligere 15-20 minutter. Tilsæt nu tomat og selleri og lad det simre 15-20 minutter mere. Smag til med salt, peber og paprika.
Server suppen med et godt groft brød til.
Skriv et svar