Hvorfor Vil Du Gerne Have en Sundere Livsstil?

Mange render rundt og har dårlig samvittighed over, at de ikke lever sundere end de gør. Der er så meget fokus på sundhed i vores samfund i dag, at det er svært at leve på ”gammeldags vis” uden at blive skældt ud – enten af andre, eller af sig selv. Reklamerne i fjernsynet snakker konstant om smarte løsninger til vægttab, eller om de seneste økologiske varer på supermarkedets hylder. Magasiner og blade er fyldt med kendte mennesker med de perfekte kroppe, der fortæller hvilken ny sund diæt der har givet dem de her fantastiske egenskaber. Hvis du har den samme slags venner som jeg, jamen så er hver samtale man har med dem en ny mulighed de tager for, at fortælle om hvor sunde de er, og hvor meget de gør for deres helbred.

Jeg synes alt i alt det kan være lidt for meget. Men det bruger jeg ikke som en undskyldning for at kaste sundhed ud af vinduet, og bare spise kransekage og chips mens jeg bliver i sengen hele dagen. Sundhed er vigtigt, men selv folk der erkender det på et eller andet plan, kan have en usund livsstil. Det der mangler er nemlig en indre rejse, hvor vi stiller os selv det kritiske spørgsmål: hvorfor vil jeg gerne have en sundere livsstil?

Jeg er nemlig ikke hverken model eller skuespiller, så hvorfor skulle jeg være motiveret af at se ud som de kendte i magasinerne? Jeg har heller ikke tænkt mig at bruge flere måneder af mit liv på en eller anden paradis ø med en flok reality stjerner, og har derfor ikke brug for at kunne vise en six pack eller nogle store muskler frem. Det er lidt sjovt, når det går op for én, at ens idé om at man absolut skal have en sund livsstil kommer fra eksterne faktorer, der egentligt ikke har det store at gøre med ens eget liv. Vi har baret fået det at vide så mange gange, fra så mange forskellige kilder, at vi er begyndt at tro på det.

Der er dog også en vis sandhed i, at hvis det virker for mange forskellige mennesker, så er det nok værd at overveje. Vi er dog nødt til at finde ud af hvad det kan gøre for os personligt, før vi har nogen chance for at motivere os selv til at gøre noget aktivt. For mig var det tydeligt: mine jagtbukser var blevet for små, og jeg tabte hurtigt pusten når jeg var ude på jagt med mine venner. Det gik altså ud over min hobby, at jeg ikke tog mere hånd om min egen sundhed. Når bukserne strammer må man enten have det ubekvemt, droppe at tage på jagt, eller bruge penge på nye bukser. Ingen af delene er særligt sjove: så det bedre alternativ er, at tabe den overskydende vægt. Det ville samtidig give mig noget mere udholdenhed, hvilket gør at man får langt mere sjov ud af, at tage på jagt.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.