Ikke Alle Studerende Bor i Studiebolig

Danmark har et rigtigt godt system, når det kommer til at sikre, at vores unge mennesker kan få sig en god uddannelse. Man er ikke afhængig af sine forældres indkomst eller baggrund, og alle har lige muligheder. Alle danske unge kan ansøge om SU, og de kan få nok udbetalt til, at kunne fokusere fuldt ud på deres studie. Uddannelserne er åbne for alle, uden man behøver et bestemt efternavn, eller et familiemedlem der har doneret en masse penge til institutionen. Sidst, men ikke mindst, så er der også fokus i Danmark på at udbyde studieboliger, så de unge har råd til at bo i nærheden af studiet, selvom SU’en giver et begrænset månedligt beløb at leve for.
At der findes studieboliger er en fantastisk ting, og denne artikel er på ingen måde en kritik af systemet. Det er fantastisk at vi har dem, og om noget, burde vi kigge på at bygge endnu flere af dem. Der er nemlig mangel på studieboliger over hele landet, og det risikerer at skabe en ubalance på studierne, baseret på ulighed. Hvis de fattigste i samfundet ikke har råd til, at hjælpe deres unge med at bo tæt på studiet, så ender vi med, at det kun er de rigeste der læser videre.
Men faktum er, at der ikke er nok studieboliger på nuværende tidspunkt. Ind til der bliver bygget nok til, at udbudet kan følge efterspørgslen, så må vi unge være kreative. Jeg stod personligt i den situation, og fandt en løsning, som jeg er blevet rigtigt glad for.
Jeg skulle nemlig til at studere, og havde stået i kø til en studiebolig i et helt år, før jeg skulle begynde på studiet. Men der var stadig langt op til toppen af køen, og jeg skulle have studiestart om bare 2 måneder. Så jeg begyndte i desperation at kigge efter almindelige lejligheder – også selvom jeg godt vidste, at det ville være svært at finde noget, som jeg ville have råd til at bo i. Min familie er ikke i stand til at benytte sig af forældre køb, eller supplere min husleje. Jeg kunne selvfølgeligt få mig et studiejob, men jeg havde ingen kontakter i det område jeg skulle flytte til, så det var svært at vide hvor lang tid det ville tage mig at finde et studiejob. Efter flere dage hvor jeg bladrede igennem håbløst dyre lejligheder, og var tæt på at give op, var der pludseligt noget, der fangede min opmærksomhed: et hus til salg i Fåborg. Det var selvfølgeligt dyrere end en lejlighed: men kvadratmeter prisen var betydeligt lavere. Nu fik jeg en idé: jeg kunne umuligt være den eneste, der havde akut behov for at finde en bolig til studievenlige priser. Så jeg gik ind på Facebook gruppen for mit studie, og spurgte, om nogen ville være interessede i at dele et hus i Fåborg med mig.
Efter et par samtaler med potentielle samlevere, fandt jeg 2 der hver var interesserede i et værelse i huseet. Vi flyttede ind kort efter jeg startede på mit studie, og har en husleje på niveau med de fleste studieboliger.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.