Ingen Undskyldninger For Dårlig IT Sikkerhed

Computere og Internettet er ikke længere noget, vi kan kalde for “nye teknologier”. De er så essentiel en del af vores dagligdag, at vi tager dem for givet, og der er stort set ikke en virksomhed tilbage i Danmark der ikke brugere IT udstyr og internettet som en fast del af arbejdsprocesserne. Når nu det er blevet så udbredt og almindeligt, så betyder det også, at der ikke længere er plads til undskyldninger, når det kommer til sikkerheden på disse teknologier.
Da Internettet var i sin spæde ungdom, var det måske fair nok, hvis ikke alle virksomheder vidste hvad det indebar, eller hvilke risici der var involveret i, at koble sig op. Men i dag, hvor alt er forbundet til Internettet, har man altså et vist ansvar for, at passe på sig selv og de personfølsomme oplysninger man behandler. Det er ikke bare et ansvar overfor sine ansatte eller aktionærer: nej, alle de mennesker du behandler data for, har implicit lagt deres tillid i dig og din evne til at passe på disse stykker information. Hvis du bryder med den tillid, er det næsten med sikkerhed dødsstødet for din virksomhed.
Det skyldes ikke kun, at folk vil miste deres tillid til dig. Det kan en virksomhed muligvis overleve, og det er da også grunden til, at GDPR lovgivningen kan gå ind og pålægge virksomheder at melde ud, hvis de er blevet komprommiteret. Der hvor det virkelig gør ondt er, hvis man ikke overholder den seneste lovgivning på området, omkring håndtering af personfølsomme oplysninger. Hvis du er i brud med GDPR lovgivningen, kan det betyde en bøde på 4% af din virksomheds globale årlige indtjening. Hvor meget svarer det til, for din virksomhed, og hvad vil sådan en bøde betyde for din fremtidige drift?
Så det er ikke længere en valid undskyldning, at man ikke kender til risikon. Men hvad hvis man ikke ved, hvordan man skal beskytte sig? Det er heller ikke en undskyldning, der holder i nyere tid. Man er ikke længere nødt til at være et IT geni for, at tage de rette forholdsregler. Det er blevet nemt i dag: software kan klare langt det meste for dig. Der er kryptering bygget ind i meget moderne database software, og du kan få sikker mail i outlook. Selvfølgelig kræver det, at man læser lidt op på tingene, men det er virkeligt ikke så komplekst. Den seneste lovgivning på området har også givet grobund for en lang række konsulentvirksomheder der specialiserer sig i at sikre IT infrastrukturen i enhver form for virksomhed: så hvis du ikke selv kan overskue det, så er der hjælp at hente. Penge man har brugt på, præventivt at sikre imod digitale angreb, kan hurtigt tjene sig selv hjem, når først man bliver offer for et angreb.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.