Intet Slår Den Hjemmebyggede Have

Nogle mennesker køber alt til deres hjem i IKEA, og tænker at det er en smart og økonomisk tilgang til at møblere hjemmet. Vi kan godt blive enige om, at det er en billig måde at gøre det på: men jeg vil hårdnakket påstå, at det ikke er smart. De kedelige samlesæt kan simpelthen ikke indeholde den sjæl, som godt håndværk har – og specielt ikke håndværk, man selv har skabt.
Mit navn er Tobias, og jeg er selvlært møbelsnedker. Jeg specialiserer mig i, at lave ting til min have. Jeg har aldrig solgt en eneste ting jeg har bygget, men har da givet et par gaver hist og her. Alt i min have er hjemmebygget: fra sofaen til de to gyngestole og huset til mine høns. Jeg kunne have sparet massevis af tid og penge ved, at finde færdiglavede produkter. Mine høns ville nok ikke opleve den store forskel, og mine naboer og venner ville stadig kunne sidde ned, når de kom på besøg. Men stemningen ville være en anden. Det ville være mindre hjemligt – det ville ingen personlighed have. Det er som om en hel kanal – en sjette sans på en måde – ikke får nogle signaler igennem, når alt er maskinproduceret på den måde.
Jeg tror specielt det er vigtigt for den person, der har skabt det. Det er en helt anden oplevelse at sidde i en stol, man selv har bygget. En del af ens hjerne er opmærksom på, at den komfort man føler lige nu, er produktet af ens eget slid. Man har formået at identificere et problem, forestille sig en løsning på det, og igennem handling med ens egne hænder gjort den løsning til virkelighed. Det giver en enorm selvtillid – man ved, at man er en problemknuser, og at man er i stand til at skabe forandring i verden.
Specielt i disse dage, hvor flere og flere mennesker bliver ramt af depression, tror jeg vi kan få meget ud af, at genopdage vores evne til at skabe ting med hænderne. Man behøver ikke det store Udvalg af Værktøj, men kan starte ud med de helt basale ting. Lidt træ, en hammer og nogle søm, så er du faktisk i gang med mange forskellige byggeprojekter. Til folk der føler, at de ikke har nogen indflydelse på verden og bare sidder fast, vil jeg anbefale at bygge noget, der gør en forskel i dit liv. Det behøver overhovedet ikke at være noget stort. Kig rundt i dit hjem eller din have, og spørg dig selv, hvad der kunne gøre dine omgivelser bedre. Det kan være en skammel ude i køkkenet, der vil gøre det nemmere at nå tingene på den øverste hylde. Måske noget så simpelt som en gynge ude i haven, der vil gøre dine børn glade. Hvad som helst. Når du har bygget det, vil du se med dine egne øjne, hvordan du kan have en positiv indflydelse på dine omgivelser. Du har magten og evnen til at forbedre din omverden.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.