Lad os Redefinere det at Være Kendt

Vi lever i en lidt sjov tid, når det kommer til udtrykket “at være kendt”. Der var en gang, hvor kendte mennesker var noget af en sjældenhed. Der var kun en enkelt TV kanal i fjernsynet, og det var meget få mennesker, der nogensinde nåede til et punkt, hvor de blev vist på skærmen. Man skulle have godt med talent, og på en eller anden måde skille sig ud fra alle de andre, der også havde stjerne drømme. Jeg kan godt forstå, at man den gang så op til kendte mennesker. Det var folk med talent, og alle vidste hvem de var. Man kunne ikke undgå at se dem hvis man tændte fjernsynet, eller høre om dem hvis man tænder radioen. Dengang betød det noget, at man var kendt. Det var et tegn på noget helt særligt.

Men i dag? I dag masseproducerer vi kendisser som aldrig før. Det er som om en eller anden smart marketing person opdagede, at en helt masse mennesker derude, gerne ville være kendte. Samtidig indså han, at de var desperate for at blive kendte, og derfor ville gøre hvad som helst, for at gøre drømmen til virkelighed. Og så opfandt han reality tv. For er det ikke i virkeligheden det, reality tv er? En platform designet specifikt til at opfylde folks drømme om at blive kendte, for til gengæld at udstille deres desperation for alle dem der ser TV. Deres desperate drøm bliver til vores morskab. Hvor sørgeligt er det lige?

Så jeg synes det er på tide, at vi redefinerer det, at være kendt. Ordet betyder ikke det samme i dag, som det gjorde for 20 år siden. Sådan er det jo – sproget og samfundet er i evig udvikling. Men vi har behov for at kunne skelne imod “rigtige kendte” og de “moderne kendte”. Og hvis vi skabte de rette ord til at skelne imellem de to, tror jeg også vi ville kunne komme af med det affalds TV, som reality tv nu en gang er.

For mig at se, må forskellen ligge på, om man har noget at tabe ved at få sit privatliv udstillet eller ej. Tilbyd alle kendte mennesker adgang til en sikker email service. Et sted de kan opbevare alle deres mest personlige informationer på sikker vis, og et sted hvor de kan kommunikere med alt og alle på krypteret og sikker vis. En “rigtig” kendt person ville tage imod det med kyshånd. De er kendte for deres særlige evner, og hader når journalister og andre graver i deres privatliv og udstiller dem for ligegyldige ting. Men de moderne kendte derimod? De er kendte fordi deres privatliv er skandaløst. Det ville ikke være en fordel for dem, at gemme alting bag lås og slå. De trives når journalisterne graver noget snavs frem på dem.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.