Lav dine egne sunde drikkevarer

Sundhed. Det er noget af det mest centrale i vores samtid, og vi ser det over det hele. Vi ser fitnessbølgen tage Danmark med storm, og vi ser diverse slankekure eller kosttrends, det være sig alt lige fra stenalderkost eller LCHF (low carb, high fat). Vi ser en amerikansk kioskkæde som 7eleven, som andre steder i verden tilbyder lækre snacks og forfriskende, sukkersøde drinks, men som i Danmark serverer grove palæo-sandwichs og ingefærshots. Faktisk er salget af ingefærshots et af de hurtigst voksende – i hvert fald i forhold til resten af sortimentet, hvor salget af de ellers lækre baby bites-pølsehorn er for nedadgående.

Det er godt med fokus på sundhed og træning, selvom det naturligvis også kan tage overhånd. Men i udgangspunktet er det vigtigt, at vi behandler vores kroppe ordentligt. Det er der adskillige fordele ved – fra det helt personlige og individuelle til det nationaløkonomiske. Vi har rigtig meget fokus på mad, og det betyder, at det, vi drikker, af og til bliver overset. Men der er rigeligt potentiale til at bruge de daglige drikkevarer som en kilde til sundhed og velvære. Og vi vil gerne sætte en fed streg under velvære, for kosttips som dem, vi serverer i dette indlæg, bliver typisk brugt til at føre til vægttab. Og det kan også være godt – men først og fremmest handler det om at være sund og spise sundt, ikke om at blive tynd.

Reducer sukkeret
Okay, lad os lige få slået på plads én gang for alle. Sukker er ikke livsfarligt, og der er absolut ingen grund til at lade sig forskrække af sukker. Kage er ikke djævlens værk – selvom det kan bonne ud på vægten, bonner det trods alt også ud på livskvalitetskontoen, og så er det jo ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Men når det så er sagt, er det vigtigt, at vi holder øje med sukkermængderne, vi indtager. Alt med måde – og især når det kommer til sukker.

Bland selv
Sodavand er et helt klart sted at starte. En 1,5 liter sodavand indeholder op til 75 sukkerknalder. Så der er noget at arbejde med. Sodavanden kunne du skifte ud med et glas juice, og så får du trods alt også nogle gode næringsstoffer sammen med alt sukkeret, som juice også indeholder. Og især hjemmepresset juice er godt, fordi det er friskt, og du risikerer ikke, at der fra produktionens side er tilsat sukker, eller at juicen kommer fra koncentrat. Det er ikke sværere end at få én ud af de mange forskellige saftpressere derude hjem i køkkenet. Men du kan gøre juicen både sundere, lækrere og billigere endnu! Du kan evt. blande din juice op med vand – bland et glas med halvt juice, halvt vand. Det gør juicen lidt tyndere, men behøver ikke gøre den dårligere – meget juice er i forvejen ret stærkt, hvis appelsinerne ikke er særligt søde. Et andet forslag kunne være at blande juicen op med danskvand, så har du en lækker boblende appelsinvand. Eller blot putte nogle skiver af frugt i et glas vand eller måske frosne bær. Jo mere vand, desto sundere bliver det. Prøv dig frem – det kan kun blive godt!

Husk at sunde drikke, kan virke som en hurtig slankekur, så tjek bedsteslankekur.dk

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.