Livretten Afhænger af Stedet Man Spiser

Når folk spørger mig, hvad min livret er, så er mit svar altid det samme: ”Hvor henne?”. Jeg har nemlig ikke en enkelt livret, men derimod en ret jeg kan lide bedre end nogen anden, på hver restaurant jeg nogensinde har brugt nok tid på, til at danne mig et indtryk. Det er det jeg synes giver mest mening. Hvordan i alverden kan man nøjes med at have én livret? Hvis nu du elsker stegt flæsk og persillesovs for eksempel, er det så virkeligt det du altid har mest lyst til? Hvad hvis du lige har spist det 3 dage i træk – ville du så ikke foretrække noget andet på 4. dagen?

Hvis jeg lige har spist min favorit-burger med bacon og ost henne på den lokale grill, så er det ikke min livret den næste dag. Faktisk er det nok det, jeg har mindst lyst til, på det tidspunkt. Men det gør mig ikke noget, fordi jeg kan tage hen på et af de andre lokale steder, og få min livret fra det sted. Så jeg mangler aldrig livretter: der er steder nok i nærheden til, at jeg ville kunne spise min ”livret” flere måneder i træk. Jeg ville aldrig blive træt af det, fordi der efter godt halvanden uge ville være gået så lang tid siden min burger, at jeg godt kunne trænge til en igen.

Så for mig at se, så afhænger livretten af, hvor man spiser. Det har været lidt af en kamp, at overbevise andre folk om, at det hænger sådan sammen. Jeg gætter på at den definition af ”livret” som vi vokser op med som børn, typisk lægger op til at der er én og kun én livret.

Men det plejer at hjælpe på forståelsen, når jeg drager paralleller til modetøj. Her antager jeg selvfølgeligt, at den jeg taler med går op i moden. Hvis nu du skal i byen en tur, så ved du sikkert helt præcist hvad du skal have på, for at være rigtigt moderne. Men er det samme sæt tøj du ville tage på, hvis du skulle til en familie-fødselsdag? Eller hvad hvis det var en jobsamtale? Alt dit tøj er moderne, men hvad der tæller som ”modetøj” i den enkelte situation, afhænger af konteksten. Du kan altså have meget modetøj, fuldstændigt som du kan have flere livretter. Det afhænger af hvor du skal være iklædt tøj, eller spise mad.

Det bliver særligt tydeligt, hvis vi snakker om en rejse til en anden kultur. Hvis en moderigtig person tager til Tyskland for eksempel, og finder ud af at moden er helt anderledes der. Er personen så stadig ”moderigtig” hvis de ikke tilpasser sig? Kan det, de har på, overhovedet kaldes for modetøj, når det slet ikke passer ind?

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.