Denne ret er en ægte græsk klassiker med ostesauce, stegte auberginer og hakket lammekød som nogle af hovedingredienserne. Rigtig lækker ret.
Se mere her: Doubleagent.dk
Moussaka
Ægte græsk ret.
Ingredients
- Aubergine - 700 g
- olivenolie - 1 dl
- Gratineringsost - 100 g
- Allehånde, stødt - 1 tsk
- Lammekød, hakket - 700 g
- Hvedemel - 2 spsk
- Hakkede og flåede tomater - 2 ds
- Løg, finthakket - 2 stk
- Muskatnød - 1 knsp
- Mælk - 3,5 dl
- Persille, finthakket - 1 spsk
- Smør - 25 g
- Æggeblomme - 1 stk
Instructions
Skyl auberginerne grundigt og skær top og bund af. Skær dem ud i tynde skiver og læg dem i et dørslag sammen med lidt salt. Lad dem hvile i dørslaget i en halv times tid. Tør dem med en køkkenrulle for at suge det sidste væde ud af dem.
Steg auberginerne møre i en tredjedel af olivenolie på en pande. Tag dem af og dræn dem på køkkenrulle.
Hæld endnu en tredjedel af olien på panden og svits nu løgene i et par minutter. Tilsæt lammekødet og steg til kødet er færdigt. Tilsæt dernæst tomater, allehånde, persille, salt og peber. Lad retten simre i en halv time.
Tænd ovnen på 200 grader.
I en lille gryde laves bechamelsaucen ved at piske mel og en smule mælk sammen ved middel varme. Mere mælk og smør tilsættes under omrøring. Lad det simre i 5 minutter og rør hele tiden rundt. Tilsæt æggeblomme, muskatnød, salt og peber og tag det af varmen.
I et ildfast fad fordeles auberginer og kødsauce i lag til der ikke er mere. Slut af med bechamelsauce og ost på toppen og bag den i ovnen i 40-45 minutter
Skriv et svar