Moussaka

Denne ret er en ægte græsk klassiker med ostesauce, stegte auberginer og hakket lammekød som nogle af hovedingredienserne. Rigtig lækker ret.

Se mere her: Doubleagent.dk

Moussaka

By april 15, 2013

Ægte græsk ret.

Ingredients

Instructions

Skyl auberginerne grundigt og skær top og bund af. Skær dem ud i tynde skiver og læg dem i et dørslag sammen med lidt salt. Lad dem hvile i dørslaget i en halv times tid. Tør dem med en køkkenrulle for at suge det sidste væde ud af dem.

Steg auberginerne møre i en tredjedel af olivenolie på en pande. Tag dem af og dræn dem på køkkenrulle.

Hæld endnu en tredjedel af olien på panden og svits nu løgene i et par minutter. Tilsæt lammekødet og steg til kødet er færdigt. Tilsæt dernæst tomater, allehånde, persille, salt og peber. Lad retten simre i en halv time.

Tænd ovnen på 200 grader.

I en lille gryde laves bechamelsaucen ved at piske mel og en smule mælk sammen ved middel varme. Mere mælk og smør tilsættes under omrøring. Lad det simre i 5 minutter og rør hele tiden rundt. Tilsæt æggeblomme, muskatnød, salt og peber og tag det af varmen.

I et ildfast fad fordeles auberginer og kødsauce i lag til der ikke er mere. Slut af med bechamelsauce og ost på toppen og bag den i ovnen i 40-45 minutter

 

Print
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.