Er du træt af at skulle stå og ælte dej i evigheder, så er disse boller måske lige noget for dig, hvis du stadigvæk elsker hjemmebag. De skal nemlig ikke æltes. Disse boller er perfekte til aftensmaden.
Nemme Grovboller
Nemme grovboller der ikke skal æltes. Perfekt til aftensmaden.
- Cook Time : 2h 00 min
- Yield : 12 stk
Ingredients
- Gær - 25 g
- Fuldkornshvedemel - 3 dl
- Æg - 1 stk
- Hvedemel - 2,5 dl
- Smeltet smør - 3 spsk
- Mælk - 2,5 dl
- Sukker - 2 spsk
- Salt - 0,5 tsk
Instructions
Smelt smørret og lad det køle af til stuetemperatur. Pisk ægget let i en lile skål.
I en skål udrøres gæren i lunkent vand. Tilsæt smør og æg og rør forsigtigt rundt med en ske.
I en anden skål blandes fuldkornshvedemel, sukker og salt og rør det efterfølgende i smør/æg-blandingen. Tilføj hvedemelet lidt efter lidt og rør godt rundt i blandingen, indtil det hele er blandet sammen og dejen er fin og glat.
Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
Rør forsigtigt rundt i blanding, tag en spiseske og form 12 boller og læg dem på en bagepapirklædt bageplade.
Lad dem hæve i ydereligere 1 time, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
Skriv et svar