Red Dine Ansattes Liv Med Små Gerninger

Hvis du er chef eller afdelingsleder i en virksomhed, så har du faktisk en alletiders mulighed for at gøre dig selv til en vaskeægte helt. Måske ikke en superhelt, men det kan være ligeså godt: ved hjælp af de muligheder du har i dit job, kan du faktisk redde dine ansattes liv! Her snakker jeg både helt bogstaveligt, i forhold til at sænke dødeligheden blandt de ansatte, men også fra et mere holistisk synspunkt: du kan gøre dine ansattes liv værd at leve.

For at komme frem til hvad du kan gøre, må vi først udpege de farer en ansat har i forbindelse med et typisk job. Ved de jobs der kræver en masse fysisk arbejde, er det relativt let at se, hvad der kan være farligt i løbet af en arbejdsdag. Hvis der skal løftes tunge ting, så vil du kunne gøre en enorm forskel i de ansattes liv, ved at sikre de bliver undervist i korrekt løfte-teknik, og samtidig får nogle værktøjer der mindsker hvor meget de slider deres kroppe. Hvis der er risiko for at ting kan falde ned, så er hjelme og sikkerhedssko åbenlyse måder at beskytte dine ansatte på. Men hvad med de steder, hvor jobbet virker ret sikkert i forvejen? Behøver man virkeligt gøre noget for at passe på sine ansatte, hvis de alle sammen arbejder på et kontor?

Her er svaret faktisk ja! Det kan godt være, at personer på et kontor ikke skal løfte tunge ting, og ikke risikerer at noget tungt rammer dem i hovedet eller over deres tæer. Men der er stadig nogle sundhedsrisici forbundet med at arbejde på et kontor. De fleste kontor-jobs har nemlig de ansatte siddende ned i løbet af den 8 timers arbejdsdag – hvis 8 timer da kan gøre det. Menneskekroppen er ikke designet til at sidde ned så mange timer på en dag, og det betyder at den på sigt lider overlast af at blive behandlet på den måde.

Det er altså en negativ effekt, der langsomt sniger sig op på dine ansatte. Men det gode er, at du godt kan gøre noget, for at passe på dem. Du kan indføre tvungne pauser, hvor du motiverer de ansatte til at rejse sig op og gå lidt rundt. Du kan sikre at I har nogle gode kontormøbler, der støtter ryggen og lænden så godt som muligt. Flere og flere virksomheder er også begyndt at investere i hæve-sænke borde, så de ansatte kan skifte arbejdsstilling i løbet af dagen, og ikke sidde ned i en usund grad.

Det er små gerninger, men tilsammen vil de gøre en enorm forskel for dine ansattes livskvalitet. Måske kan det endda redde deres liv! Så hvis du gerne vil være en helt, så overvej hvordan du kan passe bedst muligt på de mennesker du har ansvar for.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.