Risotto er en klassisk italiensk ret, der smager himmelsk. Den er dog ikke helt nem at lave, og den kræver ens fulde opmærksomhed. Følg opskriften til punkt og prikke og det burde lykkedes.
Risotto Milanese
Risotto Milanese er en lækker italiensk ret, der kan være besværlig at lave. Laves den dog rigtig, er det en fantastisk smagsoplevelse.
- Cook Time : 45 minutes
- Yield : 4 personer
Ingredients
- Løg - 1 stk
- Hvidvin - 1 dl
- Risotto Ris(italienske) - 5 dl
- Olivenolie - 2 spsk
- Smør - 6 spsk
- Parmesan - 1 dl
- Oksekødsfond - 1 liter
- Safran - 1 tsk
Instructions
Hak løget groft.
I en tykbundet gryde opvarmes olivenolien over medium varme og en tredjedel af smørret smeltes heri. Tilsæt løg og lad det stege, indtil løgene er blevet godt bløde. Tilsæt safran og lad det simre i et minut. Tilsæt ris og kog det 3-4 minutter.
Tilsæt nu en smule boullion og hvidvinen, og lad det simre indtil væsken er absorberet af risene. Tilsæt lidt mere boullion hen ad vejen og lad risene hele tiden få lov til at absorbere væsken.
Når al fond er absorberet smages risottoen til med salt og peber. Konsistens skal være cremet. Rør resten af smørret i sammen med parmesanen og server straks.
Skriv et svar