Sådan bliver du soldat

Drømmer du om at blive soldat? Så er det bare med at følge drømmen. Måske er du blot ikke klar over, hvad det kræver, og hvordan du egentlig skal opnå den drøm. Når du drømmer om at blive soldat, har du et brændende ønske om at være med til at gøre en forskel ude i verden, og du er desuden villig til at ofre dit liv for andre. Dette er nogle af de konkrete vilkår der er, når man går i krig. Men hvordan bliver man egentlig soldat, og hvad laver en soldat helt konkret? Vi har samlet en lille guide til dig, der drømmer om at gå denne vej.

Hvad går hverdagen som soldat ud på?

Det er vigtigt at være klar over, at en soldat naturligvis laver mange andre ting end blot af affyre skud fra sit våben, og være i konstant krig. De fleste vil være udstationerede. Dette betyder, at arbejdet som soldat i høj grad også går ud på at være i kontakt med lokalbefolkningen. Derudover har en soldat mange funktioner. De mest centrale arbejdsopgaver i en soldats hverdag omfatter følgende:

  • Man skal være medvirkende til at sørge for sikkerhed og fred
  • Man skal være villig til at ofre sit eget liv, og være nødsaget til at tage andres liv lovligt i krigssammenhæng
  • Man skal være i stand til at håndtere og betjene diverse våben

  • Man skal kunne deltage i forskellige militærøvelser med andre værn og soldater fra fremmede lande
  • Man skal kunne forsvare sit land ved om nødvendigt at bekæmpe fremmede invasioner
  • Man er enten soldat i søværnet, luftværnet eller i hæren

Hvordan starter jeg en karriere som soldat?

Når man skal være soldat, skal man gennemføre en decideret uddannelse. For at blive optaget på denne, skal man først og fremmest have en alder mellem 18 og 49 år. Alle mænd i Danmark har en værnepligt, hvilket betyder, at der er en chance for at alle mænd kan blive indkaldt til den såkaldte soldatertjeneste. Hvis ikke man ønsker det frivilligt, foregår udvælgelsen gennem en lodtrækning. Det er vigtigt, at man har den rette fysik, og dermed er i stand til at klare alle de fysiske udfordringer. Den almindelig værnepligt varer mellem 4 og 12 måneder, og når man har gennemført sin obligatoriske værnepligt, kan man herefter tage stilling til, om man vil fortsætte en karriere i militæret. Så snart man er værnepligtig, anvendes betegnelsen soldat. Hvis man herefter vælger at fortætte sin karriere efter uddannelsen, anvendes betegnelsen professionel soldat. En militærkarriere kan føre til mange forskellige veje. Man kan blive både officer, pilot, elitesoldat og flere andre spændende stillinger.

Den rette beklædning

Når du er blevet soldat, og er klar til at agere i militære sammenhænge, er det af stor betydning, at du har det rette grej. Det er særdeles vigtigt, at du har anskaffet dig det rette militærtøj. Beklædningen er nemlig essentiel, når du som soldat ofte må arbejde under barske forhold. Stort set al slags militærtøj er fremstillet i slidstærke tekstiler, og er dermed testet til at kunne anvendes i ekstreme vejrforhold, uanset om du bliver udsat for ekstrem varme, kulde, regn eller hård vind. Det meste militærtøj er designet i sløringsmønster, hvilket er det mest praktiske og neutrale. Sørg derfor at have det rette militærtøj, så du har et godt udgangspunkt til at starte livet som soldat.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.