Sådan Fandt Jeg Energien til Min Stressede Hverdag

Vi lever i et samfund i dag, hvor folk er mere stressede end nogensinde før. Vi knokler på arbejdet, og har ansvar og familie at tage os af derhjemme også. Jeg oplevede det selv på egen krop, og det begyndte at give kraftige fysiske symptomer som jeg ikke længere kunne ignorere. Det var stort set umuligt for mig, at falde i søvn om aftenen, hvilket betød at jeg oveni den eksisterende stress også led af søvnmangel, hvilket gjorde det endnu sværere at klare alle dagens opgaver. Jeg var ved lægen for at få sovepiller, men de gjorde mig sløv resten af dagen, hvilket heller ikke ligefrem hjalp på produktiviteten. Alt dette gjorde mig selvfølgeligt bare endnu mere stresset, og jeg begyndte at opleve angstanfald når jeg var på arbejde. Det kunne ikke fortsætte: det var ikke holdbart i længden!

Men hvad skal man gøre? Lægerne forsøger at kaste alt muligt medicin efter tingene, men der er altså bivirkninger, og i sidste ende er det ikke altid det virker. Snakker man med de alternative behandlere tilråder de alle sammen ”livsstilsændringer”. Men hvad dækker det lige præcis over? Der er mange forskellige idéer der, og det kan være svært at vide hvad der virker, og hvad der er humbug.

Jeg prøvede at angribe problemet ved at ændre min livsstil på den måde, der intuitivt virkede til at være den bedste tilgang: jeg forsøgte at skære unødvendige aktiviteter væk, så jeg havde mere tid til at slappe af. Jeg hyrede rengøringshjælp, så jeg ikke selv behøv at bruge tid på at gøre mit hjem rent og pænt. Jeg skrev mig op til en service, der leverede mad til hele ugen hver mandag morgen, så jeg ikke behøv at bruge tid ude i køkkenet. Jeg begyndte endda at sige nej til sociale arrangementer, fordi jeg stadig følte mig presset, og tænkte at jeg var nødt til at finde ro hvis det ikke skulle gå helt galt.

Men intet af det hjalp. Det blev faktisk kun værre: den tid jeg havde fundet til at ”slappe af” blev i stedet til angstfremkaldende tidsspilde, hvor mit hoved tænkte tusinde tanker i sekundet, og knap kunne druknes i meningsløs underholdnings fra fjernsynet.

Så jeg prøvede i desperation det modsatte: jeg satte mig for at lægge flere ting ind i mit program end nogensinde før. Jeg kontaktede et sted der tilbød kano udlejning, og arrangerede at leje en kano én gang om ugen. Jeg har altid elsket at sejle i kano, men følte aldrig jeg havde tid til det: nu valgte jeg bare at gøre det, og så måtte de andre ting selv falde på plads. Udover at sejle i kano, arrangerede jeg også en ugentlig poker sammenkomst med mine gode venner og kolleger. Hver gang jeg tilføjede noget nyt til mit program, som jeg godt kunne lide, var det som om jeg fik fornyet energi. Det var stik imod min intuition: jo flere ting jeg lavede, jo mere tid føltes det som om jeg havde! Så jeg tilføjede mere og mere, men kun ting jeg virkelig brændte for, og så stoppede angstanfaldene og min stress smeltede væk.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.