Sådan lærer du din 2-årige at tage tøj på

Det kan være hårdt at være far eller mor til et barn, der er ved at være færdig med at gå i dagpleje eller vuggestue. Det er selvfølgelig på mange måder nemmere, end at tage sig af barnet indtil det når den alder, men man kan i det mindste nyde at barnet er nuttet og alle vernnerne og familien er mere end glade for at hjælpe med den lille charmetrold. Når barnet bliver to år, er det dog de færreste, der stadig synes det er interessant at tage sig af barnet, eller måske er der spædbørn som familien og vennerne vurderer er bedre at bruge deres kræfter på. Uanset hvad står man altså nu med et barn, der ikke helt kan tage sig af sig selv, men som samtidig ikke kan smides af hos andre, når man bliver for træt til selv at tage sig af det længere. Det er derfor en god ide at lære barnet at gøre ting selv, så man ikke bliver udmatter før man overhovedet når på arbejde.
En af de vigtigste ting du kan lære en 2-årig at gøre selv er at tage tøj på. Det er især overtøj som regntøj børn kan have problemer med, og det gør det ikke bedre, at de har det med at tage det af, så snart de ser en chance for at gøre det uden umiddelbare konsekvenser. Det er nemlig ikke nemt altid at holde øjnene i nakken åbne, når man konstant skal holde øje med den lille bandit.
Når barnet forsøger at tage tøj på, er der mange forældre, der ikke har den tålmodighed, der skal til, for at lære barnet selv eksperimentere og finde ud af det. Der er desuden mange børn, der mister nysgerrigheden til at udforske og gøre ting selv, så det er en anden ting, man kan arbejde på. Nogle forældre begår den fejl at skabe triste associationer med fejl i barnets sind, hvilket gør, at en fejltagelse ses som noget negativt og det samme gælder potentielle fejl – altså bare det, at man ikke er helt sikker på, at man kan gøre det. Det er ting som disse, der kan føre til angst på lang sigt, så det er altså virkelig vigtigt at være opmærksom på dem, mens barnet er lille nok til nemt at rette op på dem.
Som nævnt er nysgerrighed en vigtig del af læringsprocessen, og hvis du hjælper den på vej i stedet for at slå den ned så tidligt så muligt, kan det blandt andet føre til, at du slipper for at hjælpe barnet med lektierne, fordi de selv aktivt søger informationen, der skal til, for at løse det aktuelle problem. Skolen er selvfølgelig meget god i sig selv til at dræbe nysgerriged, så til den tid er det endnu en gang værd at undersøge sagen nærmere med hensyn til barnets lyst til at lære.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.