Sådan Overbeviser du Andre Om At Åbne Øjnene for IT

Folk har meget forskellige ting de går op i, og det er selvfølgelig rart vi ikke alle sammen render rundt og er ens. At forklare til andre, hvorfor du er interesseret i IT kan nogle gange være let, mens man andre gange taler for døve øre. Dine venner har sikkert andre interesser end dig, mens I typisk har et vist overlap. Det ville være fedt hvis alle havde en ligeså stor interesse for IT som du har, men det er desværre ikke tilfældet.
For at åbne andres øjne for et emne, er det vigtigt selv at være godt inde i sagerne. Jo mere passioneret du kan fortælle om IT, jo større er chancen for at folk lytter med og bliver opslugt af det du siger. Hvis folk først bliver bidt af hvad du har at sige, vil de ofte begynde at stille uddybende spørgsmål. Jo mere du ved om IT, og gør brug af denne viden til at hjælpe andre, jo bedre forstår de mennesker du hjælper hvorfor IT er værd at beskæftige sig med.
Hvornår begyndte din egen passion for IT? Man kan ofte nå langt med at overbevise andre, ved at huske tilbage til hvad der fik én selv bidt af IT. Startede din passion som voksen eller som barn, og tror du begge aldersgrupper ser de samme interessante aspekter af IT? Tænk på hvordan de folk du snakker med står i forhold til IT, og find den bedste måde at vække deres interesse på uden at presse så meget på at de går den anden vej.
Hvis en person har haft dårlige oplevelser med IT, har de en tendens til at lykke ørene så snart de hører om emnet. Hvis du fortæller en person at man kan spare virksomheden en masse ressourcer ved at benytte dynamics nav 2017, så er det du siger rigtigt nok – men fordi de har haft en dårlig oplevelse, nægter de at lytte til noget der har med IT at gøre. Nogle vil hellere lade være med at sætte sig ind i tingene, fordi de så kan sige ”IT er noget lort” hvis tingene går galt. Man kan komme langt ved at pakke sit budskab ind på en anden måde, afhængig af hvem man snakker med.
Hvilke interesser har dine bekendtskaber? En af de nemmeste måder at åbne andres øjne for et område som IT, er ved at kæde det sammen med noget de allerede har en passion for. Kig på hvad folk laver i deres arbejde og fritid, og se hvordan IT spiller – eller kan spille – en rolle. Start med at snakke og spørge ind til noget de har interesse i, og vis dem så ligeså stille hvordan IT spiller ind.
Husk at du har med mennesker at gøre, og at de alle er forskellige. Den måde hvorpå du får åbnet én persons øjne for IT på virker ikke nødvendigvis på en anden. Hver gang det lykkes dig at vække en persons passion for IT, så reflektér over hvad du gjorde – ikke nødvendigvis hvad du sagde – der gjorde udslaget. Det handler om at prøve sig frem, og lade din passion skinne igennem. Jo mere du selv brænder for IT, jo mere vil andre naturligt blive tiltrukket til emnet og spørge ind til det.
Det kan være frustrerende at interessere sig for noget, og ikke have nogen at dele den interesse med. Denne artikel dækker på ingen måde alle de måder du kan hjælpe andre med at se lyset omkring IT, men vi håber den giver dig en god start. Husk på, at vi er flere med en interesse for IT herude – du er ikke alene, selv hvis folk omkring dig ikke helt forstår hvorfor du går så meget op i det.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.