Sådan pifter du børneværelset op

Børn vokser og gennemgår hele tiden forskellige faser i barndommen. Således stilles der også forskellige krav til børneværelset, afhængig af, hvor gammelt barnet er. I takt med at barnet vokser, kan man få brug for at ændre børneværelsets indretning og udtryk, så det passer til den alder, barnet nu har.

Når barnet har et ønske om et nyt og mere alderssvarende værelse, er der flere ting, man kan sætte i spil, f.eks. at male værelsets vægge med en ny farve vægmaling end den gamle. Også gardiner, puder, lamper og tæpper kan gøre en forskel, så barnet føler, det næsten har fået et helt nyt værelse. Måske er Anders And lampen ikke længere i den høje kurs, den var engang, ligesom tæppet med racerbane heller ikke er det. Så er det måske tid til en tur til varehuset eller et kig på nettet for at finde inspiration til indretningen af værelset.

Pift op med farver og udsmykning

Hvis storebror og lillesøster har besluttet at bytte værelser, er der næsten helt sikkert behov for at male væggene med en ny farve vægmaling. Hos farvehandleren eller i byggemarkedet findes et væld af forskellige farver, og her burde der være mulighed for at finde lige præcis den farve vægmaling, som barnet ønsker.

Udover vægmaling i nye farver kan I også vælge at hænge nogle nye plakater eller billeder op på væggene. Et mindre barn vil ofte være glad for billeder af nuttede dyreunger, men også plakater med Frost eller måske figurer fra et af de mange spiluniverser kan tages med i overvejelserne. De større børn vil måske også synes, at citatplakater er et hit.

På børneværelset er det godt at have rigeligt med opbevaring til barnets legetøj. Også opbevaringen kan man se på, da det mindre barn har andre behov for opbevaring end det større barn. Her må man se på, hvilken type legesager og andet, der er behov for at holde styr på og derudfra anskaffe de rette møbler. Møbler med skarpe hjørner og kanter er ikke hensigtsmæssigt for de helt små, da det kan gøre ondt at få i hovedet.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.