Shopping er Sjovere Når Man Handler Hos Grossister

Grossist
At noget er billigt, betyder ikke altid, at det er et kopiprodukt eller er af dårlig kvalitet. Hvis du sætter dig ned, og tæller på de mange led, der er imellem et produkt bliver produceret, og du som forbruger køber det i butikken, vil du opdage hvor mange gange der bliver lagt noget oveni prisen. For hver gang produktet skifter hænder, er der én der skal lave en profit – så prisen bliver højere og højere, og den højeste pris betales af forbrugerne. Selvfølgeligt hæves prisen, hver gang nogen har et ansvar og en risiko i forbindelse med at håndtere produktet, og det bliver overladt til dig som køber, at absorbere alle omkostninger, der generelt er placeret under etiketten ”produktionsomkostninger”. Men det er reelt ikke kun produktionen du betaler for – det er alle leddene fra fabrikken og ud i den butik du handler i. Det er derfor det er sjovere at købe sin lampe hos en el grossist – de unødvendige led er sparet væk, og du kan derfor få god kvalitet til en langt bedre pris.

For virkelig at give dig en forståelse af, hvordan grossister kan spare dig for mange penge, vil denne artikel gå igennem processen trin for trin. Vi tager en lædertaske som eksempel, og gennemgår hvad der sker før du køber den ude i butikken, og hvordan en grossist kan være en bedre løsning.
Det hele starter med designet, der bliver lavet af de mange designere, der er ansat af mærket. Når et design er blevet udfærdiget, vil en projektleder skønne, hvor meget det vil koste at producere selve produktet, afhængigt af de anvendte materialer: typen af læder, mængden af knapper, lynlåse med videre, og helt ned til detaljer som etiketten der skal vedlægges. Lad os sige, at prisen bliver vurderet til 1500 kr. før tasken bliver sendt til produktion.

Når den så rammer produktionslinjen, skal der selvfølgeligt betales lønomkostninger og udgifter til el der driver maskinerne og lyset. Som kunde skal du indirekte betale for personen der skærer tasken til og de mennesker, der pakker den ned og håndterer den videre transport. Når først tasken er kommet ud af produktionslinjen, betaler du for lastbilen, der skal levere den til kureren, og kureren skal selvfølgelig også betales. Med de skyhøje forsendelsespriser vi har i dag, vil prisen på tasken nu være oppe omkring 15.000-20.000 kr.

Kige lige på de tal igen. Prisen du betaler for tasken er her allerede blevet 10 gange dyrere end selve produktionsomkostningerne. Det samme gælder for alle dine andre ejendele lige nu, store som små.
Det er her en grossist kommer ind i billedet. Denne person eller virksomhed skærer alle mellemleddene, som som kurere, fra, ved at købe deres varer direkte fra fabrikken. På den måde betaler de kun for de reelle produktionsomkostninger af varen, og kan behøver ikke øge prisen med særligt meget over det, for at lave en pæn profit. Det er et meget smart og praktisk valg for dig som forbruger. Du får samme mærke og samme kvalitet, men til en betydeligt lavere pris.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.