Klassisk tapasopskrift. Ligesom med vores frikadeller findes der også et hav af variationer på de spanske kødboller. Her er blot én af dem, så forvent store smagsforskelle, hvis du besøger en vakseægte tapasrestaurent.
Spanske Kødboller
Gode spanske kødboller
Ingredients
- Olivenolie - 4-5 spsk
- Oksekødsboullion - 2.5 dl
- Brød, skiveskåret - 2 skive
- Mælk - 2,5 dl
- Oksekød, hakket - 400 g
- Rødvin - 1 dl
- Hvidløg, finthakket - 3 fed
- Æg - 1 stk
- Persille, finthakket - 1 spsk
- Løg, finthakket - 1 stk
- Mel - 1 spsk
Instructions
I en skål ihældes mælk og brødskiverne tilsættes. Lad dem stå lidt i blød.
I en anden skål blandes 2 fed hvidløg, persille, oksekød, æg, mælk+ brød, salt og peber. Rør det godt rundt. Form farsen til boller med lidt mel på hænderne.
Steg bollerne på en pande med ca. halvdelen af olien, indtil de er gennemstegte. Fjern dem og tilsæt mere olie på panden.
Svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt boullion og vin. Jævn med lidt mel og lad retten koge op. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i sovsen og lad retten simre i 5 minutter.
Server straks
Denne opskrift er sponsoreret af Carporte fra midtjyskcarporte.dk
Skriv et svar