Ting Jeg Fortryder Omkring Mit Boligkøb

Jeg drømmer tit om, at have en tidsmaskine. Jeg ville dog slet ikke gøre som man ser i alle de film, der handler om tidsrejser. Jeg kan godt se hvorfor det er en mere spændende film, at nogle rejser tilbage i tiden og stopper tyranner fra at blive født og så videre. Men jeg føler bare at det ville være et alt for stort ansvar: jeg kan slet ikke forudsige konsekvenserne af den slags ting. Samtidig ville jeg være bange for, at tidsmaskiner en gang i fremtiden ville være udbredte, og at der var en slags ”tids politi” der rejste rundt og stoppede folk fra at ændre alt for meget på fortiden. Det ville kun give mening: alt i fremtiden afhænger af fortiden, så hvis nogen render rundt og laver store ændringer, så vil det have enorme konsekvenser.

Men jeg ville nu heller ikke kunne lade være med at bruge en tidsmaskine. Jeg ville blot holde mig til at ændre på små ting: ting der har en direkte betydning for mit lille liv. Jeg tror ikke tids politiet ville gide bruge ressourcer på den slags små-ting, og konsekvenserne ville også være langt lettere for mig selv at overskue.

Den første ting jeg ville rejse tilbage og gøre noget vil, ville være købet af min sidste bolig. Der er nemlig en række ring jeg fortryder omkring mit boligkøb, og som jeg meget gerne ville lave om. Da jeg desværre ikke har en tidsmaskine, så tænker jeg, at det at dele mine erfaringer er den næst-bedste ting. Det vil forhåbentligt kunne spare dig for nogle af de hovedpiner jeg selv har haft.

Det første jeg ville gøre, hvis jeg kunne rejse tilbage i tiden, ville være at få en energikonsulent ind over mit boligkøb. Som ny boligkøber tænkte jeg primært på den umiddelbare pris på de boliger jeg overvejede. Men på lang sigt kan en billig bolig let ske at være en dyr investering. En bolig med en god energimærkning koster langt mindre på sigt, og det var slet ikke noget jeg tog højde for, da jeg kiggede på bolig.

Derudover ville jeg også kigge ekstra grundigt på tilstandsrapporten. Jeg læste den ikke rigtigt igennem: jeg kiggede bare på, om der var nogle ting der var markeret som virkeligt problematiske. Men mange bække små, gør en stor å, som man siger. I bagklogskabens klare lys kan jeg godt se, at det havde været betydeligt hurtigere og billigere at løse ét stort problem, end en helt masse små.

Sidst, men ikke mindst, så ville jeg ønske at jeg ikke havde haft så travlt med at få købet overstået. Sælgeren var god til at overbevise mig om, at jeg var nødt til at skynde mig, hvis jeg ikke ville risikere at en anden købte huset. Men boliger bliver sjældent solgt så hurtigt, og jeg kunne have fået en langt bedre pris, hvis jeg ikke havde ladet ham presse mig.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.