Francis Brennan er en kendt og moderne amerikansk kok, der har skabt en moderne og fortolket version af den ellers klassiske waldorfsalat.
Waldorfsalat ala Francis Brennan
Moderne waldorfsalat ala Francis Brennan
Ingredients
- Valnødder, grofthakkede - 50 g
- Yoghurt naturel eller græsk yoghurt - 0,5 dl
- Sukker - 0,5 dl
- Vand - 0,5 dl
- Dijon sennep - 1 tsk
- Sherryeddike - 1 spsk
- Vindruekerneolie - 0,5 dl
- Knoldselleri - 0,25 stk
- Æggeblomme, pisket - 1 stk
- Salatblade fra hovedsalat - 1 hndf
- Citronsaft - 1 spsk
- Æbler, røde og grønne - 4 stk
- Røde vindruer, stenfri, skåret i halve - 1 hndf
- Brøndkarse, finthakket til pynt - 1 hndf
- Bladselleri - 1 stilk
- Salt og peber
Instructions
Forvam ovnen til 120 grader
Valnødderne skal kandiseres. Det gøres ved at blande sukker og vand sammen og bringe det i kog, indtil sukkeret er opløst. Tag det af varmen og tilsæt lidt salt og peber. Kom de grofthakkede valnødder i og lad dem stå deri i omkring 20 minutter.
Tag valnødderne op og hæld den overskydende væske på en bagepapirklædt bageplade og bag det i ovnen i 35 minutter. Skræl bladsellerien i tynde skiver.
I en lille skål laves nu en dressing ved at piske æggeblomme sammen med yoghurt, citronsaft, eddike og sennep. Det hele piskes godt og under omrøring tilsættes olien. Smag til med salt og peber. Kom dressingen i køleskab.
Skyl æblerne og fjern stængel og kernehuset. Skær dem ud i små tern. Skræl knoldsellerien og skær den ud i tynde stængler.
Vend knoldselleri, bladselleri og æbler i dressingen.
På et fad anrettes salatbladene fra hovedsalaten. Kom knoldselleri, bladselleri og æblerne oven på salatbladene og drys med brøndkarse, vindruer og valnødder.
Skriv et svar